zondag 20 juli 2014

Makkelijk vakantie-eten

Laasche

Hier in de regio midden- Elbe hebben we nu elke dag 33 / 34 graden. Gelukkig hebben we een koelkastje in ons schuurtje bij de caravan. Een kleintje van 50 liter, aangeschaft nadat onze caravankoelkast in de winter van 2 jaar geleden bij - 24 kapotgevroren was.
Eigenlijk beter zo. Zuiniger en geen warmte ervan in de caravan.
Als we boodschappen doen neem ik 4 koelelementen in een koeltas mee. Zo kunnen we tenminste vis etc kopen. We gaan dan op de fiets, eerst zwemmen in het meertje , dat is een paar honderd meter van de Pennymarkt in Gartow. Makkelijk en gezond is een maaltijd bestaande uit nieuwe aardappels, (diepvries)doperwten en gerookte forel of gerookte zalm+ yogonaise. Yoghurt met fruit toe. En een radler ( licht citroenbier) erbij en water natuurlijk. We eindigen met een flinke beker koffie
We koken de aardappels op een soort campinggasje buiten. Op het laatst de doperwtjes ( halve zak) erbij en klaar. Het gasstel in de caravan gebruiken we nu niet,omdat het anders wel erg warm wordt daar binnen
We eten en drinken dan voor 2,50 per persoon op ons eigen schaduwplekje onder de Linde bij de caravan
Hier op de camping groeien heerlijke pruimen. We mogen ze gratis plukken. Het lijkt een soort kruising tussen mirabellen en Reine Victoria te zijn. Heerlijk. Iedereen verwacht dat wij nu dood neervallen omdat ze dachten dat het een giftige vrucht was.daarom was de boom nog mudvol
In het bos hier vlakbij groeien bosbessen
Ik heb bij de caravan wat planten gezet. We hebben al courgette gegeten en de tomaten zijn bijna rijp.

Wat eten jullie op vakantie?


2 opmerkingen:

  1. Fruit, zuivel, groente, rijst, pasta, brood, ijs. Maar bovenal, heel veel koud drinken, water..
    Wij eten weinig vlees, die enkele keer haal ik het net voor het eten. Wij hebben geen koelmogelijkheden. We graven vaak een grote emmer in( toestemming ). Een zak met de kaas, de boter en chocolade erin, veel flessen drinken, stevig rooster erop. Schaduwplekje vullen met water, handdoek over het rooster.
    Af en toe gaan we lekker uit eten.
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op fietsvakanties kochten we gelijk met de bederfelijke waar altijdeen pak diepvriesgroente,meestal doperwten. Dit nadat een keer om 18.00 uur al de maden uit het groen uitgeslagen gehakt kropen dat we 3 uur eerder gekocht hadden. Toen was het fris en goed. Maar in een fietstas als het buiten 30 graden is.,wil de kwaliteit wel veranderen. De truc is de kwetsbare spullen om de zak doperwten heen leggen en dan in een plastic tas of diepvriestas en dan kleding als een fleece trui eromheen of nog een handdoek of slaapzak

    BeantwoordenVerwijderen