woensdag 3 april 2013

ING en SpookafboekingenING in de war en de tandarts als spook

Ik zit lekker een paar dagen in de natuur, in mijn caravannetje, ver van alles. Ja dat dacht ik. Maar via mijn duitse pennymarktsimkaart komt de wereld keurig op mijn ipad ( via telefoon en blue tooth) binnen. Voor maar 2 euro per dag, maar daarmee ook een hele bak zorgen ineens. Ik zie dat Ing een grote storing heeft en iedereen ineens een ander saldo. Als een haas naar de ING en ja hoor ik was het bokje , er stond ineens veel minder op, en wat was er nou mis? Na bestudering zag ik ineens 2 betalingen die ik niet kon thuis brengen. Een raar kantoor, maar wacht eens die bedragen kwamen me wel bekend voor. Even gegoogeld op het kantoor, het zag er wel betrouwbaar uit... En toen schoot het me te binnen: de tandarts! Ik had forse problemen gehad en nu dus 2 forse rekeningen. Die had ik nog betaald voordat ik wegging. Na verdere bestudering zaten er toch 2 dubbele afboekingen in. Mijn paasboodschappen waren nog eens op 3 april afgeschreven en ook het geld wat ik die donderdag gepind had was er  3 april nog eens af. Goed in de gaten houden of dat weer in orde komt.
Zo zie je maar weer toch goed om je rekeningen te bestuderen. Ik ga elke week maar een schermfoto maken
Hadden jullie ook problemen met ING?

8 opmerkingen:

 1. Was je opname van donderdag misschien gereserveerd om dan na het weekend definitief afgeboekt te worden?
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is er echt 2 keer af. Ik had 150 euro opgenomen voor mijn vakantieweek. Ik vertrouw nooit helemaal op het pinnen, terecht zoals maar weer blijkt. De boodschappen voor de paasweek waren bij de supermarkt 73 euro en 42 cent en dat is er ook 2 keer af. Alles natellende wat ik heb uitgegeven is die 223 euro nu echt even weg. Maar er is hoop, toen ik weer naar Ing ging stond er inmiddels een sterretje voor de afboekingen. Ik verwacht dat het weer goed komt. Toch is het raar met al dat virtuele geld, hoe bewijs je dat je een bepaald bedrag op de bank had staan op 31 maart als je geen printje maakt?. Voorlopig maar elke week een schermfoto

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ing werkt inderdaad vaak met reserveringen. Ik heb me daar ook vaak in vergist met alle stress. Maar hoop dat het bij jou goedkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die 150 euro heb ik niet opgenomen om allemaal op te maken, mijn budget is 25 euro boodschappen, 15 euro voor een nieuw guthabenkaartje van de pennymakt en 10 euro voor pont over de elbe 2 keer en ergens warm drinken en dan nog 11 euro voor de bus. De rest van het geld is reserve, voor je weet maar nooit. Stel dat je plotseling een taxi nodig hebt, of er is iets kapot of, de hele caravan is omgewaaid en je moet een hotel, of je fiets is total los en er is ook nog storing bij ING. Nu alleen dat laatste dus, er is hier verder helemaal niks aan de hand. Ik zie soms ook te veel spoken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op het journaal van 8 uur vanavond hoorde ik er inderdaad een storing is bij de ING. Bedragen zijn 2x afgeboekt en het is nog niet weer goed. Ik heb ook de neiging om mijn digitale "bankafschriften" vaker op te slaan, als ik hoor over storingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het er nu om 22.00 uur weer bij. Gelijk een schermafdruk gemaakt. Had ik geen internet gehad hier dan had ik nergens van geweten, maar ja nu toch een blogje geschreven, dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij was er niets raars te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oudste dochter had ook niets in de gaten, die kijkt niet zo vaak op haar ING account. Scheelt stress ;-)

  BeantwoordenVerwijderen